Μάθημα 19ο Τι έχω μάθει μέχρι τώρα 3! Εσύ μπακαλιάρο τρώς;



Στις παρακάτω οδηγίες βρίσκω αντωνυμίες και σχηματίζω υποκοριστικά στις μαυρισμένες λέξεις.. 

Μπακαλιάρος τηγανιτός

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο μας.
Στραγγίζουμε καλά το ψάρι μας και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας ώστε να είναι στεγνό και να πιάσει καλά το κουρκούτι επάνω του.
Φτιάχνουμε το κουρκούτι μας

Κόβουμε το μπακαλιάρο μας σε μικρές μερίδες, ίσες σε μέγεθος και πάχος ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα. 
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με πολύ σπορέλαιο στη φωτιά μέχρι το λάδι να φτάσει τους 180ο C.
Βάζουμε 200 γρ. αλεύρι σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Το κάθε κομμάτι το βουτάμε μέσα στο ταψί με το αλεύρι γιατί με αυτό τον τρόπο θα κολλήσει καλύτερα το κουρκούτι στο ψάρι μας.

Το τινάζουμε να φύγει το επιπλέον αλεύρι και μετά το βουτάμε στο μπολ μας με το κουρκούτι.
Τινάζουμε το παραπανίσιο κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν τα κομμάτια γυρίζοντάς τα αν χρειαστεί.

Τον μπακαλιάρο δεν τον ρίχνουμε απότομα στο καυτό λάδι. Πρώτα βάζουμε το μισό ψάρι και μόλις φουσκώσει λίγο το κουρκούτι τότε τον ρίχνουμε ολόκληρο μέσα στο τηγάνι.
Όταν τηγανίσουμε σωστά τον μπακαλιάρο μας και γίνει τραγανός, αφαιρούμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.


Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και 
σκορδαλιά
, όλο σε λαδόκολλα για πιο αυθεντικό ύφος



Σχηματίζω τον πληθυντικό αριθμό

ο μανάβηςο μαθητήςτο όνομαο κήποςτο ταξίδιτο κρέαςτο κόμμα,το κρεβάτι η καφετζού, η γιαγιά, η μαμά, η κουρελού, η αλεπού, η ντουλάπα, η καρέκλα. 


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είναι -οντας ή -ώντας; Είναι και τα 2.

H μαμά μου είναι καλύτερη από τη δική σου! (Εγκλίσεις και άλλα)